OdileAnckyCharmant ClaireDoris-DayFoxy-FelicityHemeltjeLief

 

 

 

 

Start
Omhoog
 

 

 

 

 

 

 

 

Webdesign by
Monique Schellekens

  WAT IS HET NIEUWS! (scroll naar beneden voor al het nieuws)

30 juli 2017
Dogshow Rotterdam, Benelux Winner Show
Keurmeester mevrouw Leni Finne (FI)
Aantal inschrijvingen: 14; 7 reuen en 7 teven

Showdag 2 van het weekend, maar de teckels stonden in de ochtend al weer te springen om mee te mogen. Er werd heel streng gekeurd door mevrouw Leni dus er werden veel ZG en zelf G kwalificaties uitgedeeld.

BJK/WUTJ/Nederlandskampioen 2017 Amalia-Aimee van de Wouwer 1 uitmuntend CAC en CACIB en hiermee de titel  Benelux Winner 2017 en Crufts Qualification 2018.

 

 

 

 

 

 

 

 

NJK Abedar's Chrisje behaalde een 2 uitmuntend en het RCAC/RCACIB
NJK Choco-Claire was een beetje stout bij de keuring op tafel wat direct werd afgestraft met een 1 ZG. Maar bovenal een zeer geslaagde dag met weer een mooie titel erbij voor ons eigen fokproduct Amalia!

29 juli 2017
Dogshow Rotterdam

Keurmeester: de heer Wauben (Ned)
Aantal inschrijvingen 10; 3 reuen en 7 teven
We begonnen de dag een beetje geïrriteerd (in 20 jaar NIET voorgekomen maar blijkbaar had ik 1 dag te laat betaald waardoor er geen draagnummers klaarlagen bij de ring en er maar liefst 90 euro bijbetaald moest worden ik zeg PARDON.....)

Maar goed show must go on!
NJK/WUTJ/Abedar's Chrisje behaalde een mooie 1 uitmuntend, CAC/CACIB

NJK Choco-Claire van de Wouwer behaalde eveneens 1 uitmuntend en CAC/CACIB
BJK/WUTJ/Ned kamp Amalia-Aimee van de Wouwer 1 uitmuntend in de kampioensklas


En na een aantal ronden door de ring met Chrisje en Choco-Claire bepaalde de keurmeester dat het BOB werd gegeven aan Chrisje.
Al met al een topdag.

 

Zondag 23 juli jl. haalde we in Luxemburg ons prachtige, lieve, sociale nieuwe reutje Q op (tafel training Q 15 weken oud).
Hopelijk gaat Q prachtig uitgroeien en zorgen voor hele mooie nakomelingen.

Zondag 16 juli
Dogshow Duinkerken (Frankrijk)
Keurmeester: de heer M. Lepasaar
Aantal inschrijvingen 9; 3 reuen en 6 teven

We waren exact om 08.30 uur aanwezig bij de dogshow te Duinkerque FR , op een prachtige locatie aan het strand (helaas was het weer die dag nou net wat minder), en de keuring van de kortharen was echt al om 08.30 uur.....dus het was wel even stressen om bij de ring aan te komen achter in de hal..........maar gelukkig werd er zelfs nog even gewacht!!
NJK/WUTJ/ Abedar's Chrisje deed weer keurig zijn beste en werd 2e in de open klassen en behaalde daarna keurig het RCAC/RCACIB.

BJK/WUTJ/Ned kamp Amalia-Aimee van de Wouwer 2 uitmuntend
NJK Choco-Claire van de Wouwer was in topvorm en behaalde 1 uitmuntend CAC/CACIB en BOS en hiermee Crufts qualification voor 2018

 

11 juli 2017, Afscheid nemen van onze super speciale Kroonjuweel-Kaatje van de Wouwer
Op dinsdagavond 11 juli jl om 21.00 uur hebben we onze liefste Kaatje in moeten laten slapen.
Ons kaatje, nakomeling uit de laatste nest van onze topper en onvergetelijke charmant-Claire van de Wouwer en de Franse import reu Utos de La Chapelerie moeder van prachtige Tita-Tovenaar van de Wouwer en op bijna 8 jarige leeftijd gaf je ons nog een perfect nest van 9 nakomelingen waarvan Zie-Zo van de Wouwer bij ons bleef wonen.
Oma van
Amalia van de Wouwer en Choco-Claire van de Wouwer maar bovenal een hele lieve, sociale teckel. Vriendin van iedereen,  echt iedereen was altijd dol op je, rustig en slim, je maakte nooit wat stuk, je paste je altijd aan,  opvoeder van alle pupjes. Jachtproeven daar deed je niet aan, je was een dame van stand!

Je werd Nederlands Jeugdkampioen, Nederlands kampioen, je werd BOB en clubwinner 2009 tijdens Clubmatch Nederlandse Teckelclub op 21 mei 2009 en bij de Belgische teckelclub op 27 september 2009 deed je het nog eens over en werd je naast BOB zelfs 2e BIS.
Je gaf ons 4 nesten waarvan nakomeling Tita-Tovenaar van de Wouwer geschiedenis schreef door BOB te worden tijdens de Crufts 2013
Je bleef ondanks je nesten in topvorm en wat waren we trots dat je op de winner van 2014 def Veteranenkampioen werd, wat ons betreft echt de leukste overwinning in je carrière!

Je was altijd kerngezond tot je vorig jaar met Pasen (2016) plotseling last kreeg van je darmen, we pasten je voer aan, we gaven je iedere dag een tablet en ja hoor je werd gewoon weer de oude. We dachten je zo nog jaren en jaren bij ons te mogen hebben. Een paar maanden geleden ging het wat minder met je, maar ach je zou gewoon weer opknappen. We hebben echt van alles geprobeerd maar langzaamaan moest je steeds wat inleveren.........Tot je zichtbaar te mager werd en zichtbaar pijn kreeg en eerst niet meer meekon met de boswandelingen en de laatste week pijn kreeg bij het lopen.......we wilde je niet voor ons eigen plezier nog langer laten lijden.

Uiteraard ben je begraven in onze tuin naast je moeder Charmant-Claire en je oma Odile van de Hensbergen, op een prachtige speciale plaats, dag lieve bijzondere Kaatje we zullen je nooit vergeten.

Kaatje in actie tijdens Holland Cup Amsterdam, 12 december 2014, op 8,5 jarige leeftijd nog een zwevend gangwerk en in topconditie!

 

Zondag 9 juli Stamboommiddag 2017 D nakomelingen (Tita-Tovenaar van de Wouwer) E nakomelingen (Zie-Zo van de Wouwer)

Een heel geslaagde stamboommiddag! Alle baasjes van de D en E nakomelingen super bedankt voor jullie komst en de meer dan goede zorgen voor jullie teckel(s)

 

Zaterdag 1 juli 2017
Avondshow te Echt

Keurmeester: mevrouw R. Lochsz
Aantal inschrijvingen: 9; 5 reuen en 4 teven
Na maanden van heel veel mantelzorgen....en in de ochtend nog de sleuteloverdracht van het huis van mijn ouders in de avond weer eens op pad met de teckels! De eerste avondshow van Nederland, Echt, echt heel erg gezellig en relaxed om aanwezig te zijn!!
Abedars's Chrisje was in vorm en behaalde keurig een 1e plaats met het CAC/CACIB.

Choco-Claire moest bij het inlopen wel weer even wennen aan het showgebeuren maar in de ring was de vorm weer gevonden, ze behaalde ook een 1e plaats met het RCAC/RCACIB.

Omdat de winnende teef Abedar's Anna van Hilda ten Kate al Nederlands kampioen is, schuift het volle punt door!! hebben we er toch weer een vol punt bij.
Heel tevreden reden we weer naar huis!

 

5 juni 2017
Internationale Pinkstershow Venray (dus een extra dag vrij!!)
Keurmeester de heer R Vesic (RS)
Aantal inschrijvingen 8; 4 reuen en 4 teven
We waren lekker op tijd aanwezig in de heerlijk ruim opgezette ringen met veel plaats voor de exposanten en aanwezige honden. Kortom goed vertroeven in Venray.

Abedar's Chrisje had er ook zin in na maanden afwezigheid weer gezellig mee te gaan.
het resultaat was er ook na, 1 uitmuntend CAC/CACIB en BOB en als kers op de taart een mooie 2e plaats in de erering.
Choco-Claire Van de Wouwer was ook van de partij en behaalde een mooie 1 uitmuntend.

Een geslaagde gezellige dag!

Choco-Claire van de Wouwer

 

 

4 juni Chevy van de Laerhoeve heeft een meer dan geweldige nieuwe warme mand
Zeker wetend dat Chef het heel goed krijgt heeft 4 juni jl. Chef onze kennel verlaten. Chef heeft altijd veel gepresteerd op de shows maar heeft het top naar zijn zin bij zijn nieuwe baasjes, hij mag mee op vakantie, krijgt mega veel aandacht en is dé prins in huis. Dankjewel Hans en Puck!! jullie zorgen meer dan geweldig voor Chef.

hallo samen,  vandaag is ie jarig, die kleine grote man. het lukt me momenteel niet om de foto’s van het toestel op de pc te zetten, die houden jullie dus tegoed. volgens mij loopt onze pc op z’n eindje. 6 jaren oud!!!!  ik kan niet anders zeggen dan dat chev een prima reisgezel is. onze reiskennel hebben we al vrij snel weer opgeruimd. meneer gooit z’n gewicht tegen de wand en hij kiept om. maar we hebben ook nog grondankers met een lang touw bij ons. sindsdien zat hij aan de grond genageld. probleemloos. In de deuropening zit zo’n houten inschuifbaar traphekje. hij at en dronk in ieder geval goed. met chuck was dat altijd problematisch.  van de 9 nachten heeft hij er 8 bij puck gelegen, de laatste nacht heeft hij bij mij gereserveerd. och, we zijn de gordon reu op ons bed gewend. we kunnen wel wat hebben. vanwege mijn nog aanwezige liesbreuk-handicap (hechtingen zitten nog inwendig) hebben we twee 1-persoons bedden gecreëerd, zodat ik geen pijnlijke excercities hoef te doen om naar de toilet te kunnen. we stonden op een heel klein campinkje in the middle of nowhere. heel basic. van de 12 plekken waren er 3 bezet. alle soorten weer over ons heen gehad. vandaar hebben we alle elf steden van de “11-steden-tocht” afgereden. bij elkaar inclusief de heen en terugreis praktisch 1000km tussen de wielen. veel moois gezien.  chev was steeds blij op de achterbank. tijdens de vele wandelingen heel braaf. op terrasjes en in cafeetjes niet lastig. we hebben wel een borsttuigje gekocht. hij loopt graag aan het eind van de lijn, hoe kort die ook is, of lang.... overigens wel veel commentaar van passanten over de mooie teckel. o wee als hij de haan en z’n kippen op de camping in het snotje kreeg, die liepen gewoon los. we hadden uitzicht over giga grote weilanden, waar het gras binnen 3x 24uur gemaaid, geschud en afgevoerd was. daardoor kon ik voor de plasrondjes daar mooi lopen, maar wel aan de lijn. alternatief was de straat! als chev daar een muizenholletje ontdekte was hij helemaal gek, snurkend en gravend dook hij er op af. mooi om hem daar zo bezig te zien, maar ook makkelijk om weer zijn aandacht te krijgen en door te lopen.  zondag waren we weer thuis. maandag james opgehaald met chev samen en eerst naar “ons” bos, of liever chev z’n bos. hij liet luidkeels horen dat ie weer back in town was. echt alles wat bewoog werd begroet met een hoop lawaai. vanmorgen ook. ik probeer hem via het borsttuig en hele of halve ophoudingen stil te houden. lijkt te lukken. morgen doen we het weer.  het is heel apart hoe blij chev iedere keer is als we binnen komen, van de trap af komen. luid kwispelend en springend tegen je benen. het is een genot voor ons beiden om hem te hebben.  heel veel dank.


zaterdag 15 april
Dogshow Goes
Keurmeester: de heer P. Sanders
Aantal inschrijvingen: 5; 2 reuen en 3 teven

Vandaag alleen op pad met Amalia-Aimee van de Wouwer en Choco-Claire van de Wouwer.
Beide dames kunnen vandaag een titel halen Amalia heeft nog 1 reserve punt nodig voor Nederlands kampioen en Choco-Claire kan vandaag nederlands jeugd kampioen worden. Heerlijk dat we pas eind van de ochtend aanwezig hoeven te zijn.
En yes yes, Choco-Claire behaald keurig 1 uitmuntend in de jeugdklassen en is hiermee def Nederlands Jeugdkampioen!!!
En yes yes yes, Amalia-Aimee ook een keurige 1 uitmuntend CAC/CACIB en aangezien de aanwezige reuen beide een ZG behaalde werd Amalia tevens BOB.


Nederlands Jeugdkampioen Choco-Claire van de Wouwer (roepnaam Lientje)
Fokker en eigenaar teckelkennel van de Wouwer
Vader: Champion Carpaccio Belgian Brownie import UK
Moeder: NJK Zie-Zo van de Wouwer

Nederlands Kampioen Amalia-Aimee van de Wouwer
Fokker en eigenaar Teckelkennel van de Wouwer
Vader: Kamp Abedar's Robinson Crusoe CW10/JW10/NJK10
Moeder: Kamp Tita-Tovenaar van de Wouwer SV/SchwhK/Winner2012/CW13/BOB Crufts 2013

 

5 maart 2017
Martini Dogshow Goningen
keurmeester: mevrouw Anca Diana Giura

Vroeg uit de veren richting Groningen!!
Mee waren onze jongste korthaar Choco-Claire van de Wouwer
Amalia-Aimee van de Wouwer en voor de laatste keer is mee onze mooie langhaar Chevy!


Er waren maar liefst 4 teven ingeschreven in de jeugdklas!! maar Choco-Claire deed het perfect en werd keurig 1e in de jeugdklas en behaalde bovendien ook nog het RCAC.

Amalia werd ook knap 1e in de kampioenschapklas en ook knappe Chevy behaalde een 1 uitmuntend.
gezellig reden we weer op ons gemak naar huis.


Afgelopen maanden stonden uiteraard helemaal in het teken van de op 29 december jl geboren pupjes van Chrisje en Zie-Zo, het vrolijke 5 tal, Eclipse (Juup), Elegant en Emma, Eva-Esmee en Evita-Elanore, (die er nog even zijn omdat ze in België gaan wonen).

zie voor de wekelijkse beelden de pupjes van Zie-Zo

Juup die bij de familie Visser  gaat wonen, wat een bofkont is die Juup toch.

Conquine en Caramel vliegen uit naar Belgie!!


 

Elegant vliegt uit naar Belgie!!

En Emma, die gaat bij Emma wonen!


Eye-Catcher van de wouwer,  op zaterdag 25 februari jl overleden, op bijna 15 jarige leeftijd.
Onze oogappel is niet meer! Eyeke werd geboren op 3 mei 2002, ze was een nakomeling uit het laatste nestje van Odile van de Hensbergen, een nest van maar liefst 10 nakomelingen, 5 reutjes en 5 teefjes.
Eyeke was een hele bijzondere teckel, anatomisch uitmuntend gebouwd, erg trouw (zat keurig te wachten bij de deur van de slaapkamer) en een echte werkteckel.
Eyeke sleepte vele prijzen in de wacht met haar prachtige uitstraling en haar compacte bouw, lux. Jeugd kampioen, Nederlands kampioen, BOB winster 2003, Internationaal kampioen en uiteraard de aantekening sv en schwhk.
Je kreeg 2 nestjes, de L nest (Teddy komt nog altijd logeren) samen met Utos de La Chapellerie, en de N nest, niet gepland (een verrassing), samen met Okidoki.
Vorige week stopte je met eten, je kreeg nog een oppepprik, dat hielp nog even, maar je gaf zelf aan dat het genoeg was geweest, echt een passend einde bij een zelfstandige en onvergetelijke teckel.
Eyke bedankt voor alles!! Eye-Catcher

Speciale dank aan Ineke de Waal.

============================================================